Palestijnen gewond bij slachten vee voor Offerfeest

Tenminste 125 Palestijnen in Gaza zijn gewond geraakt tijdens het martelen en slachten van vee in de straten ter gelegenheid van de islamitische feestdag Eid al Adha (Offerfeest), melden Palestijnse media.
Gaza heeft vijf officiële slachthuizen, maar de wachttijd duurde urenlang, dus veel inwoners van Gaza besloten om zelf in het openbaar te slachten voor de feestdag, waarop gewoonlijk veel wordt gefeest.

Maar, zoals veel op Internet geplaatste foto’s en video’s laten zien, was het voor veel Palestijnen niet voldoende de dieren gewoon te slachten, maar ging er iets aan vooraf dat je marteling mag noemen.

Het vee reageerde voorspelbaar door hun kwelgeesten aan te vallen. De bloedige taferelen vonden plaats op de openbare wegen, en op foto’s zie je volwassenen en jonge kinderen vluchten voor hun leven, weg van de geplaagde dieren.

Veel inwoners van Gaza klaagden later, dat de grote hoeveelheid bloed en resten van dieren, die op de straten bleven liggen, een gevaar voor de volksgezondheid werden.

Israel Today staf; Elder of Zion.