President Peres: Israël heeft geheime wapens

De Israëlische luchtmacht wordt wereldwijd erkend als een van de beste. Maar hij bezit ook verborgen wapens die nooit eerder zijn gezien, waarschuwde de Israëlische president Shimon Peres vorige week.

‘We laten niet alle mogelijkheden van de IDF en de luchtmacht zien. Wie met ons spot en ons wil bestoken moet hier rekening mee houden’, zei Peres tijdens een bezoek aan de grote luchtmachtbasis Palmachim.

De opmerkingen werden opgevat als een niet al te subtiele waarschuwing aan regionale vijanden zoals Iran en zijn handlangers in Gaza en Libanon.

IDF stafchef generaal Benny Gantz haakte op de woorden van de president in: ‘We staan 365 dagen per jaar klaar, op elk gebied en voor elke uitdaging. (…) De luchtmacht is onze belangrijkste systeem voor afschrikking, offensieve en defensieve actie, hij heeft fantastische technologische mogelijkheden’.

De Almachtige beschermt
Hoewel er is geen twijfel bestaat aan de militaire macht en de technologische mogelijkheden van Israël, zullen velen zowel in Israël als bij zijn aanhangers in het buitenland zeggen dat het echte ‘geheime wapen’ van de Joodse Staat niemand minder is dan de Almachtige.

Dat is ook wat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu vorige maand suggereerde vanaf het podium van de Algemene Vergadering van de VN.
Netanyahu wees erop dat de Joden hun oude natie-staat weer hadden opgericht, in volledige overeenstemming met het Woord van God, ondanks de overmacht die zich tegen hen verzamelde. En , zoals de Bijbel duidelijk zegt, ‘het volk van Israël is thuis gekomen om nooit meer ontworteld te worden’, besloot de Israëlische leider.

Uit een onderzoek dat Israel Today vorig jaar hield bleek dat, hoewel bijna alle Israëliërs trots zijn op hun leger, een grote meerderheid uiteindelijk zijn vertrouwen op God stelt voor verlossing van de vijanden van het land.

Ryan Jones.