Arabische stenengooiers verwonden Joodse peuter

Arabische stenengooiers hebben donderdagavond Joodse automobilisten aangevallen in de Jeruzalemse wijk Armon Hanatziv, waarbij een tweejarig Joods meisje gewond werd.

Het kind zat in een auto die door de aanvallers werd bekogeld, en ze liep hoofdletsel op toen een steen de ruit van de auto verbrijzelde. Het meisje werd met spoed naar een nabijgelegen ziekenhuis vervoerd; volgens de artsen is haar toestand nu stabiel.

Later die avond arresteerden de Israëlische autoriteiten vier Arabische mannen in de leeftijd van 15 tot 20 jaar uit het aangrenzende dorp Sur Baher. Zij zullen zich vrijdagochtend moeten verantwoorden bij de rechtbank voor de aanval met stenen, die ook fataal had kunnen aflopen.

De Jeruzalemse burgemeester Nir Barkat zei voor Israëls Channel 10 News, dat de tijd was gekomen om ‘een steen als een wapen te behandelen’, en hard op te treden tegen degenen die lukraak Joodse mannen, vrouwen en kinderen aanvallen.

Israel Today staf.