Hamas lesboeken: ‘Palestina van Jordaan tot de Zee’

De islamistische terreurorganisatie Hamas heeft eigen leerboeken ingevoerd op de scholen in de Gazastrook, meldt de New York Times.

De nieuwe boeken zijn onderdeel van de inspanningen van Hamas om hun militante ideologie te verspreiden onder de Palestijnse jeugd. Volgens de krant erkennen de Hamas-schoolboeken het moderne Israël niet. Zionisme wordt in de leerboeken van Hamas een racistische beweging genoemd, met als doel het verdrijven van de Arabieren uit het gebied tussen de Nijl en de Eufraat, in Irak, Syrië en Turkije.

Palestina omvat als moslimstaat het gehele gebied tussen de rivier de Jordaan en de Middellandse Zee, leren de kinderen in deze lesboeken. ‘De Joodse en zionistische beweging hebben geen relatie met Israël, omdat de zonen van Israël een natie is die is vernietigd’, wordt in de schoolboeken geconstateerd, om eventuele historische aanspraken van de Joden op het Heilige Land Israël te weerleggen.

Geschiedsvervalsing
De boeken van Hamas verdraaien ook de recente geschiedenis: Zij beweren dat bij de militaire operatie van Israël tegen Hamas in november 2012 vanuit de Gazastrook raketten werden afgevuurd, waardoor 3 miljoen zionisten acht dagen lang onder de grond moesten schuilen. In feite heeft een veel kleiner aantal Israëli’s gedurende korte tijd slechts sporadisch de schuilplaatsen moeten opzoeken.

Bovendien vermelden de leerboeken dat Tel Aviv bij de aanval werd geraakt, wat ook een zeer vrije interpretatie van de feiten is: Er zijn raketten in de richting van Tel Aviv afgevuurd, maar niet één heeft de stad werkelijk getroffen.

Tot slot leren de Hamas ideologen, dat Israël aan het eind van het Gaza-offensief om een wapenstilstand heeft moeten bedelen.

NAI.