IDF en Hamas in gevecht in tunnel bij grens Gaza

Vijf Israëlische soldaten raakten gewond en vier Hamas schutters werden dit weekeinde gedood tijdens een gevecht in een van de tunnels die onder de grens van Gaza door lopen.

De tunnel was enkele weken geleden ontdekt, en de Israëli’s kwamen deze slopen toen ze werden overvallen door gewapende militanten. Toen in de tunnel een explosief ontplofte werd een Israëli ernstig gewond (hij verloor een oog), een ander matig, en drie zijn licht gewond.

Het daarop volgende vuurgevecht kostte het leven aan ten minste vier Hamasleden, waaronder enkele experts op het gebied van tunnels en raketten. Na Egyptische bemiddeling stemde Israël er mee in, dat Hamas de lichamen van twee van zijn mannen uit de tunnel in kwestie mocht weghalen.

Enkele uren later werd een andere tunnel vanuit de lucht verwoest door Israëlische vliegtuigen.

Hamas heeft een aantal grote tunnels gegraven naar het zuiden van Israël met de verklaarde bedoeling, terreur aanslagen uit te voeren en Israëlische burgers en soldaten te ontvoeren.

Israel Today staf.