Australië tot VN : Stop met Israël af te kraken

Australië verraste onlangs iedereen door zich van stemming te onthouden bij twee VN-resoluties van de Algemene Vergadering die zich richtten op Israël, een signaal dat de mensen ‘down under’ steeds meer genoeg hebben van de partijdige benadering van het wereldlichaam in het Israëlisch-Arabische conflict.

Net als de meeste andere landen, stemt Australië bij de tientallen VN-resoluties die zich elk jaar op Israël richten meestal voor. Tegen het einde van de huidige sessie van de Algemene Vergadering, zal het 22 resoluties tegen Israël hebben doen uitgaan, en slechts vier tegen de rest van de wereld bij elkaar.

Australische media vroegen zich af: vanwaar deze verandering? Een woordvoerder van de minister van Buitenlandse Zaken Julie Bishop (foto) vertelde de ‘Canberra Times’ dat de recente onthoudingen ‘de verontrusting van de Australische regering weerspiegelde dat de resoluties over het Midden-Oosten afgewogen moeten zijn.’

De krant merkt op dat de twee resoluties waarvoor Australië weigerde te stemmen, de Israëlische ‘nederzettingenactiviteit’ veroordeelde, terwijl het met geen woord repte over het voortdurende Palestijnse terrorisme en opruiing.

In gerelateerd nieuws zette de Canadese premier Stephen Harper zijn openlijke steun en liefde voor Israël voort door aanwezig te zijn bij het jaarlijkse Joods Nationaal Fonds galadiner in Toronto.

Harper vertelde de aanwezigen dat ‘Israël altijd op Canada kan rekenen’ alvorens het podium op te gaan en de gasten te verblijden als zanger van een vierkoppige rockband.

Israel Today Staf.