Spanning aan grens Libanon laait op

Zondagmorgen schoten terroristen vanuit Zuid-Libanon vier Katyusha-raketten af op het noorden van Israël, wat een felle militaire en diplomatieke reactie van de Joodse staat opriep.

Twee van de Libanese raketten kwamen in de buurt van Noord-Israël neer in de stad Kiryat Shemona, dat aan dergelijk geweld helaas maar al te gewend is.

Ondanks de aanval openden de scholen en bedrijven in Kiryat Shemona zoals gebruikelijk, zelfs terwijl omwonenden de represailles van het Israëlische leger doel konden horen treffen, net over de nabijgelegen grens.

Israël vuurde zwaar geschut af richting de plek vanwaar de raketten waren afgevuurd, hoewel bronnen in Zuid-Libanon zeiden dat de Israëlische granaten op buitenwijken terechtkwamen van de steden van waaruit de aanvallen plaatsvonden.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu noemde de aanslag een dubbele oorlogsmisdaad omdat de daders de raketten niet alleen afvuurden op de burgerbevolking, naar ook vanuit de dekking van burgerbevolking.

Netanyahu drong er verder op aan dat Israël geen grensoverschrijdende aanvallen zou tolereren en dat Israël de Libanese regering direct verantwoordelijk houdt voor elk geweld dat afkomstig is van haar grondgebied.

De Verenigde Naties hebben opgeroepen tot terughoudendheid van zowel Libanon als Israël.

Israel Today Staf.