Video: Sneeuwstorm geeft veel overlast in Israël

Jeruzalem in de sneeuw: Terwijl velen last hebben van de kou, maken anderen veel plezier met het witte spul. De kinderen in Jeruzalem krijgen zelden de kans om een sneeuwman te bouwen en sneeuwballen te gooien.

Maar iedereen heeft ook te maken met de bijtend koude wind en de bijna een halve meter sneeuw die vrijdag in Jeruzalem was gevallen. ‘Een dergelijke winterstorm hebben we nog niet eerder meegemaakt’ zei de Jeruzalemse burgemeester Nir Barkat. Hij riep de mensen op, thuis te blijven. De wegen worden pas weer vrijgegeven wanneer het weer tot rust is gekomen. Alle scholen in de stad zijn voorlopig gesloten.

Op autoweg 1, van Tel Aviv naar Jeruzalem, ging het helemaal niet meer. Wie met zijn auto vast raakte had geen kans er weer uit te komen. Rond 1500 automobilisten zaten vast, de toegangswegen naar Jeruzalem waren niet meer begaanbaar. De politie bracht de inzittenden naar tijdelijke onderkomens in het Jerusalem Convention Center, in Mevaseret Zion en in de kazerne in Ofer.

De luchthaven Ben Gurion bij Tel Aviv moest door de sneeuwstorm tijdelijk worden gesloten, en vluchten werden omgeleid naar Cyprus. Ook het tijdschema van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Kerry, die tijdens het lopende vredesbesprekingen Israël bezoekt, werd in de war gestuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *