Video: Vredesactivist geschokt door werkelijkheid Israëlisch-Arabisch conflict

Darly Johns uit Australië was – net al zoveel anderen in het buitenland – gaan geloven in de propaganda die dode en gewonde Palestijnse kinderen liet zien, die het slachtoffer leken van harteloze Israëlische agressie.

Maar toen zij besloot iets aan de situatie te doen en als vrijwilliger naar ‘Palestina’ te gaan, ontmoette ze een totaal andere werkelijkheid, waarin de Arabische kinderen eigenlijk het slachtoffer waren van kindermisbruik vanuit hun eigen samenleving.

In de volgende video vertelt Darly onder tranen hoe ze tot het besef kwam dat veel van de kinderen, waarvan ze foto’s te zien had gekregen als bewijs van Israëls wreedheid, in werkelijkheid waren gedood bij het aanvallen van Joodse mannen, vrouwen en kinderen, in opdracht van hun ouders.

En als de woorden van Darly Johns niet genoeg zijn, bevat de video clips van locale Palestijnse Arabische kinderen die precies reciteren wat ze hebben geleerd: een bloedige haat tegen de Joden en een diep verlangen, niet naar vrede, maar naar oorlog en de uiteindelijke ondergang van Israël.

Omdat de overwegend Engels gesproken video is ondertiteld in het Frans en Hebreeuws, volgt hier een vertaling van de Arabische teksten.

[01.38 Presentator] Haar oom was een shahid (martelaar) en ging naar het paradijs. Hij is nu in de hemel! [tot het meisje] Je oom?
[01.45 Meisje] Hij is in het paradijs.
[02.42 Jongen] We moeten zien hoe onze strijders zich verzetten. Net als de jonge ingenieurs Mohammed Sawimih en Abu Gnadl.
[02:50 Interviewer] Wat hebben ze gedaan?
[02.53 Jongen] Het zijn jonge ingenieurs die dodelijke vallen plaatsten. Ze bliezen tanks van de Joden op.
[03.03] Ze gooiden stenen op de tanks. We gingen kijken toen zi de shahidsj begroeven. En er kwam een tank en we gooiden er stenen naar toe, en de soldaten vluchtten.

[03.22] Het is waar dat we een klein land zijn, maar we hebben jonge ingenieurs die granaten en bommen kunnen maken om de tanks op te blazen, waardoor de [Israëlische] soldaten vluchten.
[03.37 Jongen] We willen geen vrede! We willen geen vrede! Wij willen oorlog! We willen geen vrede. We willen sterven zoals alle shahids in Jenin.
[03.51 Interviewer] Hoeveel kans is er voor vrede, als de kinderen worden opgeleid om te sterven? De jeugd vergeet hen niet die als shahids zijn gestorven?
[03.54 Jongen] Hoe kunnen we hen vergeten? We vergeten hen niet. We vergeten het bloed van de shahids niet. Hij is een shahid, hij is bij Allah. We zullen hem niet vergeten. We vechten tot we [ook] sterven als shahids.
[04.44 Jongen] Als Allah het wil zullen we een toekomst hebben, en zal ik net zo zijn als Sheikh Machmud. Dat is mijn toekomst.
[04:52 Interviewer] Wie is deze Sheikh Machmud waarop je wilt lijken?
[04.55 Jongen] Hij was vliegtuigingenieur en veel meer. Hij bouwde bommen en stuurde shahids om alles op te blazen, bussen en alles.
[05.03 Interviewer] Zie jij je toekomst als een shahid?
[05.06 Jongen ] Nee, dat is niet mijn toekomst
[Interviewer] Wat is dan je toekomst?
[05.09] Onze toekomst is dat Israël zal verdwijnen. Dat is onze toekomst. Dat Israël zal verdwijnen, als Allah het wil.

Darly Johns besluit het interview met de scherpzinnige opmerking dat de Palestijnen ‘nooit een andere bedoeling hebben gehad, dan het elimineren van Israël’.

Israel Today staf.