Al Qaida cel wilde VS ambassade opblazen

Israël heeft woensdag bekend gemaakt, dat het onlangs drie Arabieren uit oostelijk Jeruzalem heeft gearresteerd, die door Al Qaida waren aangeworven en een reeks grootschalige terreuraanslagen op Israëlische en Amerikaanse doelen wilden plegen.

De drie zouden van plan zijn om bommen te laten exploderen in het Jerusalem Convention Center en in de Amerikaanse ambassade in Tel Aviv, evenals in een lijnbus tussen Jeruzalem en de voorstad Ma’aleh Adumim. Bij alle drie de aanslagen waren de Al Qaida strijders ook van plan om het vuur te openen op de hulpverleners, volgens de aanklacht.

De drie mannen zouden online zijn aangeworven door een Al Qaida-handlanger die vanuit de Gazastrook werkte. Dezeat stond waarschijnlijk in direct contact met Al Qaida hoofd Ayman al-Zawahiri (foto).

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken erkend dat de ambassade in Tel Aviv inderdaad het doelwit was van een Al Qaida complot. Ambassadepersoneel vertelde aan The Jerusalem Post, dat hoewel ze bezorgd waren en de situatie nauwgezet volgden, ‘zij veel vertrouwen hebben in de eigen beveiligingsmedewerkers en in de Israëlische veiligheidstroepen’.