Hamas-minister: Israël binnen acht jaar vernietigd

Fathi Hammad, minister van Binnenlandse Zaken van de radicale islamitische Hamas in de Gazastrook, heeft de staat Israël een vroegtijdig einde voorspeld. ‘Hiertoe gebruiken we al onze leiders en soldaten. Zij blijven slechts acht jaar in het land Palestina, dan komt haar grote val’, profeteerde Hammad tijdens een militaire parade in de Gazastrook, waar Hamas de Israëlische militaire operatie ‘Gegoten Lood’ van vijf jaar geleden herdacht.

De militaire operatie van het Israëlische leger begon met luchtaanvallen op 27 december 2008 en eindigde op 18 januari 2009 met een eenzijdig staakt-het-vuren. Israël reageerde daarmee op jaren van raketaanvallen op Israëlische steden vanuit Gaza. Met de aanval moest de infrastructuur van Hamas vernietigd worden. In de 22-daagse militaire operatie werden meer dan veertienhonderd Palestijnen gedood en raakten meer dan vijfduizend gewond.

Hammad zei dat het belangrijkste doel van de Hamas-beweging het vestigen van het islamitische kalifaat is. De recente tegenslagen moesten vergeten worden: ‘We staan op de drempel van een islamitische toekomst en we zullen ons land bevrijden. Wij zullen als bevrijders van de Aqsa moskee gelden, met Allah’s wil.’

Israel Today Staf