Twee militanten gedood in Gaza bij vergeldingsaanval

Bij een vergeldingsaanval van de Israëlische luchtmacht, woensdag in het noorden van de Gazastrook, zijn twee militanten gedood bij een gerichte aanval op hun auto.

De twee mannen, Achmad al Zaanim en Mohammed al Zaanim, (oud-)eden van de Islamitische Jihad, reden in een auto in de buurt van Beit Hanoun, toen die deze werd beschoten. De aanval werd uitgevoerd in samenwerking met de Israëlische geheime dienst Shin Bet.

Achmad (22) had al meerdere aanvallen op Israël gepland, en was een belangrijk lid van de militaire tak van het linkste Volksfront voor de Bevrijding van Palestina. Hij wordt ook verdacht van het afschieten van raketten tijdens de begrafenis van voormalig premier Ariel Sharon.

Premier Benjanim Netanyahu zei tijdens een persconferentie: ‘We hebben een duidelijke strategie . We voorkomen terreuraanslagen als we er tevoren informatie over verkrijgen, en we reageren met harde hand naar degenen die ons schaden. Deze strategie heeft ons een rustig jaar 2013 gegeven, het rustigste in vele jaren. Als Hamas en de terreurorganisaties deze les vergeten, zullen ze die heel snel opnieuw moeten leren’.

NAI.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *