Waarschuwing in Nazareth: Christenen, Allah is één

Wanneer christenen van allerlei pluimage weer in Jezus’ geboorteplaats Nazareth werkelijk opkomen voor hun geloof, waarschuwen lokale moslims hen, om de grenzen van hun traditionele plaats in het Midden-Oosten niet te overschrijden (ze moeten dus dhimmi’sblijven, tweederangs burgers).

Een grote poster op een centraal punt in Nazareth toont een Israëlische stopbord, met daaronder de Engelse vertaling van een vers uit de Koran die christenen (en Joden) waarschuwt alleen de ‘waarheid’ over Allah te spreken. De tekst op de poster, soera 4:171, luidt:

‘O, mensen van het Boek! (christenen)Overschrijd de grenzen van je religie niet. Zeg niets dan de waarheid over Allah (de ene ware God). Christus Jezus, Zoon van Maria, was slechts een boodschapper van God en Zijn Woord werd aan Maria overgebracht en een geest verwekte hem. Geloof dus in God en zijn boodschappers en zegt niet: ‘Drie goden’ (drie-eenheid). Stop hiermee! Het zal beter voor u zijn. Voorwaar, Allah is de Ene en de Enige God! Zijne Heiligheid gaat ver boven het hebben van een zoon.’

Evangelische christenen in Nazareth zijn een groeiend en integraal onderdeel geworden van het Messiaanse lichaam in het land, terwijl de traditionele christenen (katholieken, Grieks-orthodoxen, etc.) zich steeds meer bewust worden van hun historische en religieuze relatie met de Joden. Steeds meer van hen treden toe tot het Israëlische leger.

Israel Today Staf, met dank aan Brian Schrauger, die ons op zijnFacebook-pagina wees op de poster in Nazareth.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *