Weer raketten bij Eilat en de Gazastrook

Maandagavond laat zijn drie raketten vanuit de Gazastrook afgeschoten naar de Israëlische regio Eshkol; ze kwamen neer op open terrein en niemand raakte gewond.

Kinderen zuidelijk Israël die scholen bezoeken die nog niet zijn versterkt tegen raketbeschietingen kregen opdracht om thuis te blijven, uit angst voor toename van de aanvallen vanuit Gaza.

Enkele uren eerder meldden inwoners van de badplaats Eilat aan de zuidpunt van Israël, dat zij twee luide explosies hadden gehoord in de stad. Soldaten van het Israëlische leger en de politie hebben sindsdien het gebied doorzocht en vonden intussen een raket, die was ingeslagen aan de rand van Eilat, niet ver van de drukke hotelwijk.

De raketten waren afgeschoten vanuit het Egyptische Sinaï-schiereiland. Een Egyptische salafistische groep heeft de ‘eer’ voor de aanslag opgeëist.

Minister van Defensie Moshe Ya’alon (foto) heeft, nadat er de laatste dagen steeds meer raketaanvallen waren vanuit de Gazastrook, de terroristen gewaarschuwd, dat we de aanvallen op Israël door terroristen niet zullen tolereren. ‘Wij zullen in actie komen om degenen die de veiligheid van onze burgers bedreigen schade te berokkenen’.

De Israëlische luchtmacht heeft al meerdere vergeldingsaanvallen op terroristische doelen in Gaza uitgevoerd.

Egypte als bondgenoot…
Het nieuwe regime van Egypte, dat door het leger wordt gesteund, blijft in eigen land salafistische en andere islamitische groeperingen bestrijden, en heeft naar verluidt Hamas en aanverwante organisaties in Gaza gewaarschuwd, te stoppen met het aanvallen van Israël.

Een functionaris van de Islamitische Jihad heeft volgens Voice of Israel Radio gezegd, dat Caïro Hamas heeft opgedragen om de raketaanvallen tegen de Israëlische Negevwoestijn te beteugelen. Vorige week lieten bronnen binnen het Egyptische leger doorschemeren, dat wanneer ze klaar zijn met de Moslimbroederschap, Hamas aan de beurt is.

Blijkbaar werken de dreigingen, omdat zoals Israel Radio dinsdag meldde, Hamas honderden militanten heeft ingezet langs de grens met Gaza om te voorkomen dat kleine lokale terreurorganisatie raketten op de Joodse Staat afschieten.

NAI, Israel Today staf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *