Iraanse tv: Tel Aviv gaat op in vlammenzee

Haifa en Tel Aviv gaan in vlammen op – althans, in een video-animatie die de Iraanse staatstelevisie van het weekend uitzond. De tv-documentaire getiteld ‘De nachtmerrie van de gieren’ vertoont een Iraanse drone-aanval op Israël.

De internationale luchthaven Ben Gurion, het Kikar Ha’Medina-plein in Tel Aviv, de Azrieli Torens, het hoofdkwartier van het leger en de Panoramatorens van Haifa – in de computersimulatie raken deze gebouwen na de raketbeschietingen in puin.

De drone zoekt telkens nieuwe doelen op en vuurt raketten af. Het ene na het andere gebouw explodeert, zelfs de Israëlische kernreactor en de olieraffinaderijen in Haifa worden geraakt. Tussendoor zijn sirenes te horen en zijn foto’s van gewonde, panikeerde burgers te zien. Deze foto’s komen uit de Libanon oorlog (2006). Aan het eind van de video worden tientallen raketten gelijktijdig op Tel Aviv afgevuurd, dat volledig vernietigd raakt. Gejuich en applaus zwellen daarna aan.

De film belicht ook de de uitspraken van de Iraanse leider ayatollah Khamenei van vorig jaar om Tel Aviv en Haifa te vernietigen. Onlangs heeft de plaatsvervangende vice-minister van Buitenlandse Zaken aangekondigd dat Iran tijdens de huidige nucleaire gesprekken met het Westen niet zal spreken over zijn ballistische langeafstandsraketten.

De tv-uitzending is oorlogspropaganda van het Iraanse regime, dat in schril contrast staat met het huidige ‘charmeoffensief ‘ van de Iraanse president Hassan Rohani. Die laat tegenover het Westen een vredeswens klinken van het regime van Teheran’s regime van de mullahs. De staatstelevisie slaat echter een andere toon aan.

Bekijk hieronder de Iranese oorlogspropaganda.

Israel Today Staf.