‘Vaticaan wil graag gezag over berg Sion overnemen’

Indien berichten van Israel National News waar zijn, gaat Israël de laatste fase in van de onderhandelingen over de overdracht van het beheer van de Berg Sion aan het Vaticaan.
Volgens deze nieuwswebsite was er deze week een geheime bijeenkomst van het Jeruzalemse gemeentebestuur, het kantoor van de premier, het ministerie van Toerisme en belangrijke katholieke functionarissen.

Tijdens de bijeenkomst zou de katholieke delegatie druk op Israël hebben uitgeoefend om voort te gaan met een voorstel van een jaar oud, om de kerk het gezag te geven over het gebouw, waarin de traditionele ‘Zaal van het Laatste Avondmaal’ zich bevindt.

Het probleem is dat zich in het zelfde gebouw, een verdieping later, volgens de traditie het ‘Graf van David’ bevindt, een heilige plaats die wordt vereerd en bezocht door religieuze Joden. Bovendien is de berg Sion symbolisch voor Jeruzalem als geheel, en overdracht aan het Vaticaan zou door veel Israëli’s worden gezien als het afzien van de Joodse aanspraak op de stad.

In een reactie op berichten over de onderhandelingen benadrukte de gemeente Jeruzalem in een verklaring, dat deze ‘de centrale soevereine macht op de berg Sion’ zou blijven.

Anderen zijn er niet zo zeker van, en geloven dat premier Benjamin Netanyahu van plan is om, voorafgaand aan het bezoek van paus Franciscus aan het Heilige Land in mei, de controle over de berg Sion over te dragen.

Israel Today staf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *