Israëlische christenen pakken lastercampagne aan

Deze week startte alweer een kwaadaardige propagandacampagne op Facebook die zich op Israël richt. De bron is deze keer het Israëlisch christelijk Wervingsforum.

De campagne lijkt zich te centreren rond zes vervallen plaatselijke kerken, die als vals bewijs worden gepresenteerd voor het discrimineren van de Joodse staat en het weren van christenen door deze staat.

Dergelijke ideeën hebben een nieuwe evangelisch-christelijke beweging gesterkt, die Palestijnse christenen afschildert als de lijdende Jezus ten tijde van de sterk bewapende Romeinse onderdrukker.

De eerste leugen van het Israëlisch christelijke Wervingsforum (een groeiende beweging van Arabisch sprekende christenen die in het land geborenen zijn geboren) is dat Joodse strijdkrachten in 1948 het land doortrokken met als doel alle christenen en moslims uit te roeien.

‘Tot onze grote teleurstelling’ wilde David Ben Gurion in 1948 de christenen laten blijven om zich aan te sluiten bij de verdediging van de staat Israël, maar de christenen faalden erin vooruit te denken en doken in plaats daarvan in angst onder achter de Arabische milities of probeerden geheel buiten het conflict te blijven’, schreef de groep op zijn eigen Facebook-pagina.

Het forum merkte op dat de lokale Druzen ‘aanvankelijk tegen Israël streden, maar uiteindelijk overliepen, waarmee zij hun dorpen en mensen redden.’ Onder de andere genoemde drogredenen bevond zich het idee dat de omringende Arabische landen een ‘paradijs’ voor christenen zijn ten opzichte van de ‘hel’ van het leven in wat velen proberen af te schilderen als de ‘apartheidsstaat’ Israël. Hierover reageerde het forum:

‘Als Israël een hel is en de Arabische staten een paradijs, dan kunnen wij als christenen met Aramese wortels wel zeggen dat onze religie eigenlijk geworteld is in het Jodendom. Daarom blijven we liever in het ‘hellevuur van de staat Israël’. ‘We nodigen de rest van jullie uit om een enkele reis Syrië of Irak te ondernemen, waar u als Arabische christenen hartelijk wordt verwelkomd door [verschillende terreurgroepen] of naar Gaza, waar Hamas u zeker zult liefhebben.’

De groep benoemde ook de ‘voortdurende golf van Joods vandalisme’ tegen voornamelijk christelijke doelen, en hield de acties van een kleine groep racisten ervoor verantwoordelijk. Zij zouden vooral het imago van Israël schaden en iedereen eraan herinneren dat de zogenaamde ‘prijskaartje-aanvallers’ wellicht binnenkort hun eerste slachtoffer eisen.

Israel Today Staf.