Rellen op de Tempelberg bij bezoek van Knessetlid

Op de Tempelberg in Jeruzalem waren donderdagochtend weer gewelddadige rellen. Honderden opgewonden Arabische jongeren hadden zich er verzameld om te protesteren tegen het bezoek van Knessetlid Mosh Feiglin (Likoed) aan de Tempelberg.
De situatie liep uit de hand nadat een aantal Arabieren begonnen stenen te gooien naar de Israëlische parlementsleden en de voor zijn veiligheid meegezonden politie. Over gewonden is tot nu toe niets gemeld. Twee demonstranten werden gearresteerd. Feiglin moest zijn bezoek afbreken en verliet de Tempelberg, die in verband met de rellen voorlopig gesloten blijft voor (niet-islamitische) bezoekers.

Feiglin had de bezichtiging met een groep van 25 personen tevoren gecoördineerd met de veiligheidsdiensten op het terrein en zich correct geregistreerd. ‘De politie had de situatie onder controle gekregen en zich rustig gedragen. Toen werd de Joodse groep naar buiten begeleid, waarmee het geweld van de moslims werd beloond. Dit is ongetwijfeld een uitnodiging tot nog meer rellen. Dat is de reden, waarom de Tempelberg een kruitvat is, hier wordt het recht gebogen’, bekritiseerd Feiglin.

NAI.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *