Syrische vluchteling bedankt Israël voor medische zorg

Premier Netanyahu heeft vorige maand het Israëlische veldhospitaal aan de grens met Syrië bezocht. Het werd daar geplaatst om de gewonden uit het buurland te behandeling. Netanyahu prees het werk van de artsen en zei dat hij trots op hen is.
Sinds het uitbreken van de burgeroorlog zijn enkele honderden Syriërs, soms zwaar gewond, naar de grens en werd na een eerste behandeling in het veldhospitaal verder medisch behandeld in diverse ziekenhuizen op Israëlisch grondgebied.

De Syrische Nationale Coalitie (SNC), die tegen de Syrische president Bashar Al Assad strijdt, veroordeelde Netanyahu’s bezoek om de volgende reden:
‘Het bezoek van de minister-president van de Israëlische bezetting aan het veldhospitaal is niets meer dan een publiciteitsstunt. Hij wijst op een verband tussen de Zionistische Staat en de Syrische Revolutie. Netanyahu probeert zijn imago bij de Syriërs en moslims te verbeteren door het lijden van de Syriërs voor zijn doeleinden te benutten. Israël is altijd tegen de revolutie in Syrië geweest, en nu worden gewonde burgers tegen hun wil bracht naar Israëlische ziekenhuizen gebracht, om met hen marketing te bedrijven’.

De Syrische vluchteling Aboud Dandachi heeft deze bizarre publicatie van de Syrische oppositie met scherpe bewoordingen afgewezen. Vanuit Instanbul schreef hij in zijn blog: ‘Het persbericht van de SNC kan een van de meest zelfdestructieve publicaties zijn die ooit is geschreven. De SNC kleineert niet alleen een daad van goede wil, die veel Syrische leven heeft gered. Het toont ook aan, dat de Syrische oppositie niet in staat zal zijn, na de beëindiging van het conflict aan verzoening te werken’.

‘De vriendelijkheid van Israël tegenover de Syriërs heeft mij er van overtuigd, dat beide landen geen vijanden behoeven te zijn’, schreef de blogger onder andere.

Over dit en verwante onderwerpen vindt u elke maand nieuws en achtergrondartikelen in het Israel Today Magazine. Nieuws dat u in de gewone pers niet leest. Bent u al abonnee?

NAI.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *