Brandbommen naar Jeruzalemse danszaal

Palestijns-Arabische jongeren hebben zaterdagavond enkele brandbommen gegooid naar een zaal van een orthodoxe synagoge in de Jeruzalemse wijk French Hill. De zaal werd verhuurd voor dansende senioren. Een van de brandende projectielen kwam voor de deur neer, maar veroorzaakte geen letsel.

In dezelfde wijk werd eind vorige week een Joodse automobilist aangevallen met stenen en bakstenen. Politie en buurtbewoners hebben de laatste tijd een stijging van het aantal Arabische aanvallen opgemerkt, en de bewoners zijn kwaad over het gebrek aan politiebescherming.

Vrijdagmiddag heeft de politie een Palestijns-Arabische man gearresteerd bij de ingang van de Jeruzalemse voorstad Ma’ale Adumim. Arabische arbeiders staan vaak bij elkaar bij de ingang van Ma’aleh Adumim in de hoop op een tijdelijke baan of een ritje naar de stad. Maar het viel de politie op, dat de verdachte zich vreemd gedroeg en men begon hem te ondervragen, wat leidde tot de ontdekking van zijn wapen, een 30 cm lang mes. De man bekende later dat hij daarmee een Joodse inwoners wilde neersteken.

Zaterdagavond hebben militanten vanuit de Gazastrook weer een raket afgeschoten op de kuststad Ashkelon in zuidelijk Israël. Israëlische gevechtsvliegtuigen beantwoordden dit zondagochtend door vier posities van Hamas in noordelijk Gaza te bestoken.

Israel Today staf, INN.