Dit zijn de Israëlische hackers die terugslaan

Israël kreeg deze week met maken met een groter aantal cyberaanvallen dan gewoonlijk, maar de lokale hackers leverden hun bijdragen door terug te vechten. En dank zij het nieuwe medium Twitter kun je hun vorderingen bijna real-time volgen.

Israël moet zich gemiddeld tegen tienduizenden cyberaanvallen per dag verdedigen. Maar de internationale hackersgroep Anonymus, of een tak ervan, wilde deze week de Joodse Staat overstelpen met zijn jaarlijke #OpIsrael campagne, waarbij anti-Israëlische hackers proberen Israëlische websites en netwerken te crashen of binnen te dringen.

Tot nu toe hebben ze bijzonder weinig succes gehad; slechts een beperkt aantal websites was tijdelijk uitgeschakeld of ontsierd met anti-Israelische inhoud.

De Israëlische hackers die hebben teruggevochten, hebben daarentegen veel indrukwekkender resultaten bereikt. Naast het crashen en veranderen van de inhoud van talrijke anti-Israëlische of radicaal-islamitische websites, waaronder de officiële #OpIsrael website, lukte het de Israëlische groep, bekend als Israeli Elite Force, werkelijk binnen te dringen in de personal computers van veel van hun anti-Israëlische tegenstanders.

Een Israeli Elite Force hacker, die zich Buddhax noemt, publiceerde een document dat de namen, e-mailadressen en diverse online login informatie van verscheidene met Anonymous verbonden hackers. Buddhax slaagde er zelfs in om mugshots (portretfoto’s) te maken van enkele anti-Israëlische hackers met hun eigen webcams.

Buddhax en de Israeli Elite Force zeiden te hopen dat de anti-Israëlische hackers er nog eens goed over nadenken voordat ze proberen Israël aan te vallen, door te laten zien dat ze relatief gemakkelijk foto’s van deze hackers kunnen publiceren.

Een andere knappe Israëlische hacker vertelde aan de online nieuwssite ‘0404’, dat men aan Israëlische kant ‘geen speciale voorbereidingen behoefte te treffen’, wat aangeeft dat ‘Anonymous Palestina’ geen ernstige bedreiging is.

De anti-Israëlische hackers ‘zijn goed in praten en kleine hacks, maar we hebben hier niet te maken met de wereldwijde Anonymous’, zei de Israëli. Hij lede uit dat ‘Anonymous Palestina’ vooral bestaat uit kleine groepen Arabieren en andere anti-Israëlische hackers, die eenzijdig hebben besloten om de naam ‘Anonymous’ te gebruiken.

De Israëlische hacker zei dat de reactie van Israëlische kant zeer minimaal was. ‘We voerden een aantal kleine operaties uit die de Arabische wereld troffen, websites en een aantal online accounts, maar dit was geen officiële Israëlische reactie. Het was gewoon kinderspel’. De hacker vervolgde: ‘Het is echt niet aan te raden dat zij [Anonymous Palestine] zich bemoeien met Israël, en zij weten dit goed’.

Israel Today staf.