Israël is een paradijs voor christenen

In een interview met Italiaanse media ontmaskerden Israëlische christenen uit Nazareth met hun eigen krachtige getuigenissen nogmaals de beweringen dat Israël een apartheidsstaat is.

Het rapport opent met de opmerking dat er in de Israëlische christelijke gemeenschap een groeiende kloof is tussen degenen die aan de kant van de Joodse staat staan en degenen die ervoor kiezen zich achter de ‘Palestijnse‘ vertelling te scharen.

Maar dat de problemen van christenen niet vooral door Joods Israël ontstaan, maar eigenlijk door moslims, wordt al duidelijk in zelfs een oppervlakkig onderzoek in Nazareth.

In Jezus’ geboortestad nam de islamitische intimidatie toe, waardoor vele christenen vertrokken naar nabijgelegen christelijke – of door Joden gedomineerde – steden, zoals Boven-Nazareth.

Om tot een dieper begrip van de situatie te komen, en van de status van christenen in Israël in het algemeen, sprak de Italiaanse krant met Shadi Khalloul, woordvoerder van het Israëlische christelijke Rekruten Forum en een inzender van stukken voor Israel Today.

Khalloul wees erop dat ‘Israël een paradijs is voor christenen uit het Midden-Oosten’, zeker vergeleken met wat christenen in Syrië, Egypte en elders in de regio overkomt.

De Italianen spraken ook met een jonge Israëlische christen die, bemoedigd door de beweging van Khalloul, van plan is om vrijwilliger te worden in het Israëlische leger. Hij herhaalde Khalloul‘s opmerkingen, en voegde eraan toe dat christenen in Israël ‘in vrede en veiligheid leven; ‘we worden niet gediscrimineerd en genieten van onze vrijheid’.

De jongeman zei dat zelfs in de door de Palestijnse Autoriteit gecontroleerde gebieden, zoals Bethlehem, ‘Christenen onderworpen zijn aan discriminatie, racisme en onderdrukking‘ en dat ze veel beter af waren als Israël de volledige controle over de zogenaamde ‘Westelijke Jordaanoever‘ had.

Voor iedereen die nog steeds vat probeert te krijgen op de positie van christenen in het Heilige Land, is het lezen van het de volledige verslaggeving de moeite waard. KLIK HIER om dit te doen.

Israel Today Staf.