Israël slaat terug: Hamas-stellingen aangevallen

De Israëlische luchtmacht heeft maandagmiddag verschillende doelen in de Gazastrook aangevallen. Het ging om vergeldingsmaatregelen, nadat Palestijnse terroristen ‘s ochtends zeven raketten op zuid-Israël hadden afgeschoten.

Volgens de Palestijnen werden bij de luchtaanvallen drie mannen licht gewond. Israëlische gevechtshelikopters losten bovendien waarschuwingsschoten over de gebieden in het noordelijke deel van de Gazastrook, van waaruit de raketten waren afgeschoten.

Volgens de legerwoordvoerder keerden alle ingezette vliegtuigen veilig op hun basis terug. Een van de aangevallen doelen was een militaire post van de radicaalislamitische Hamas. Israël tolereert geen rakettenterreur, zoals legerwoordvoerder Peter Lerner ‘s middags zei. Sinds begin 2014 zijn al 100 raketten op Israëlisch grondgebied terechtgekomen.

Maandagochtend tegen 7 uur vond er aan grens met Gaza nog een voorval plaats, zoals het leger bevestigde. Israëlische soldaten, die in een gepantserd voertuig langs het grenshek onderweg waren, werden met antitankgranaten beschoten. Zij bleven ongedeerd.

NAI.