Nederlandse christenen breken Israël-boycot

Vorig jaar startte een aantal Nederlandse supermarktketens een boycot van Israëlische producten, vooral producten afkomstig van Israëlische Joden die woonachtig zijn in de betwiste gebieden Judea en Samaria, de zogenaamde ‘Westelijke Jordaanoever’.

Vertegenwoordigers van de Chabad-beweging in Nederland vertelden Israel National News dat christelijke pro-Israëlische groepen in het Europese land erin geslaagd zijn om de boycot ten minste gedeeltelijk te breken.

Volgens het verslag dreigden de christenen op hun beurt de ketens in kwestie te boycotten als zij Israëlische producten uit hun schappen zouden blijven bannen. Ten minste een keten zou bakzeil gehaald hebben en bracht Israëlische producten – op tijd voor Pesach – terug in zijn assortiment.

Deze ontwikkeling is weer een veelbetekenende mislukking voor de BDS-beweging [anti-Israël boycot, desinvestering en sancties], die in dienst van de Palestijnse nationalistische zaak streeft naar het isoleren van en economisch schade toebrengen aan de Joodse staat.

Onlangs veroorzaakte Hollywood superster Scarlett Johansson beroeringtoen ze weigerde voor de druk vanuit de BDS-beweging te buigen om van haar verbintenis af te zien om woordvoerster voor de Israëlische frisdrankmaker SodaStream te worden, dat een fabriek in de Westelijke Jordaanoever in bedrijf heeft met honderden Palestijnse Arabieren in dienst.

Johansson beëindigde naar aanleiding van het fiasco zelfs een langdurige relatie met de in Groot-Brittannië gevestigde humanitaire groep Oxfam. Ze beschuldigde de groep van oneerlijke en onevenredige kritiek op Israël.

En terwijl de vermeende aanhangers van Palestijnen in de internationale arena anderen over proberen te halen tot een boycot, nam onder Palestijnen zelf de invoer van producten uit de Joodse staat in werkelijkheid toe.

Uit recent gepubliceerde rapporten van het Palestijnse Bureau van Statistiek blijkt dat de invoer uit Israël in het afgelopen jaar met meer dan zeventien procent is toegenomen, terwijl de invoer uit andere landen met meer dan zestien procent is gedaald.

Zoals we al eerder berichtten, kopen Palestijnse Arabieren nu eenmaal liever het Israëlische ‘blauw-wit’.

Uit verwant nieuws kwam onlangs de lelijke kant van de BDS-beweging naar voren, toen activisten aan de Universiteit van Michigan naar verluidt raciale uitingen schreeuwden en doodsbedreigingen uitten jegens zowel Joodse als niet-Joodse studenten, die een motie weigerden te steunen die opriep tot het benadelen van Israël.

Volgens de Washington Free Beacon werden tijdens een bijeenkomst op het hoofdkantoor van de studentbeweging, waar de kwestie werd besproken, tal van studenten ‘vuile Joden’ genoemd en ten minste een ‘fysiek bedreiging’ door BDS-activisten geuit. Israel Today Staf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *