Palestijnse schoolboeken leren haat tegen Israël

De Palestijnse Autoriteit gebruikt 150 schoolboeken, die Israël demoniseren en niet oproepen tot vrede, maar tot gewapende strijd. In die boeken wordt de leerlingen bijgebracht, dat de Joden geen aanspraak hebben op Israël en de heilige plaatsen.

Dit is volgens Yisrael Hayom gebleken uit een onderzoek van Dr. Arnon Gross, hoogleraar Islamitische Studies en een bekend deskundige op het gebied van Arabische aangelegenheden, verbonden aan het Near East Policy Research Center. Voor zijn onderzoek werden 150 schoolboeken vertaald.

De Verenigde Naties, die 250 scholen in de Gazastrook en 100 in Judea en Samaria hebben, beweren dat er geen haat voorkomt in de boeken van de Palestijnse Autoriteit. Maar het onderzoek van prof. Gross leverde een ander beeld op. Volgens de schoolboeken zijn de Joden niet de rechtmatige inwoners van het Heilige Land. De naam ‘Israël’ komt nauwelijks op de landkaarten voor en is meestal vervangen door ‘Palestina’. Ook gebieden binnen de Israëlische grenzen van 1967 worden als ‘Palestijns’ omschreven.

Het Research Center heeft zich tot de VN-vluchtelingenorganisatie UNRWA gewend en gevraagd in de schoolboeken de juiste aanduidingen en grenzen weer te geven, het gebied binnen de ‘1967-grenzen’ als ‘Israël’ aan te duiden, zowel Joodse als Palestijnse steden op de kaarten te tonen, ook de heilige plaatsen van de Joden te vermelden, in demografische discussies de miljoenen Joden in Israël te noemen, en die gedeelten te verwijderen die Israël en Joden demoniseren en oproepen tot gewapende strijd als oplossing.

Israëlische wetenschappers hebben er in het verleden steeds weer op gewezen, dat de haat tegen Israël, die kleine kinderen al via school en media ingegoten krijgen, een duurzame vrede in de regio bijna onmogelijk maakt. Maar hoewel het Palestijnse onderwijs, evenals de televisie, door het westen financieel wordt gesteund, verandert er duidelijk niets aan hun anti-Israëlische hetze.

NAI.