Video van de dag: Weer onrust op de Tempelberg

Deze video geeft beelden van de nieuwe onrust op de Tempelberg in Jeruzalem. Woensdag gooiden Palestijnen stenen en vuurwerk naar de Israëlische politieagenten, die daar voor rust moesten zorgen.

Te zien is ook hoe agressief moslimvrouwen zich gedragen tegenover de Israëlische wetshandhavers. Een politieagent werd licht gewond bij de rellen, zes relschoppers werden gearresteerd. De politie heeft hierbij traangas en schrikgranaten gebruikt, waardoor verscheidene Palestijnen lichte verwondingen opliepen.

De Tempelberg werd woensdag gesloten voor Joden, en is voor hen ook niet toegankelijk op donderdag, wanneer bij de Westelijke Muur de priesterlijke zegen wordt uitgesproken. Omdat hierbij een regen van stenen vanaf de Tempelberg wordt gevreesd, stelde de onderburgemeester van Jeruzalem Dov Kalmanovitz voor, de Tempelberg die dag ook voor moslims te sluiten.

NAI, INN.

Trefwoorden: