Zeven raketten uit Gaza ingeslagen in zuid Israël

De rust van de feestdag – de laatste dag van Pesach, het Joodse Paasfeest – werd vanochtend in zuid-Israël plotseling onderbroken. Palestijnse terroristen vuurden vanuit de Gazastrook zeven raketten af, die in het stadje Sderot en in de regio Sha’ar HaNegev insloegen.

Twee jonge vrouwen zoeken bescherming tijdens een raketalarm in Ashkelon.Twee jonge vrouwen zoeken bescherming tijdens een raketalarm in Ashkelon.

De bewoners werden kort voor acht uur door sirenes van het luchtalarm gewaarschuwd. Niemand raakte gewond. Een van de raketten kwam neer in een straat in een woonwijk, niet ver van een synagoge. Er was weinig materiële schade. De bewoners spraken van harde explosies. Veiligheidsmedewerkers zochten ‘s ochtends naar restanten van een andere raket, die in een open terrein in de buurt van Sderot was neergekomen. De overige vijf raketten explodeerden allemaal op open terrein.

Daniel Moadmoni, die in het gebied woont, vertelde aan het nieuwsdienstYnet: ‘Toen de sirene begon te gillen, zijn we allemaal naar de schuilkelder gerend. Daar lagen we vervolgens als sardientjes in een blik over elkaar heen. Ons gezin is goed gedrild. Twee minuten later konden we de schuilkelder weer verlaten’.

Limor Abergil, een inwoonster van Sderot, bescheef in de krant Ha’aretzhoe zij die ochtend ervoer: ‘Ik hoorde het eerste alarm en begon te rennen om mijn beide kinderen wakker te maken. De ene is pas twee jaar oud. Binnen tien seconden rende ik met hen het trappenhuis in; we konden de explosies buiten al horen. Mijn man moest werken, daarom was ik alleen met de kinderen. Het moeilijk om nu weer tot rust te komen’.

De afgelopen weken waren er in Zuid-Israël telkens weer aanvallen met raketten en granaten. De Israëlische luchtmacht heeft toen aanvallen verricht op lanceerstellingen en trainingscentra van terreurgroepen in de Gazastrook.

Tommy Müller