20-jarige vrouw mogelijk door terroristen vermoord

De 20-jarige Shelly D. (foto) is donderdag dood gevonden op een afgelegen parkeerterrein in het industriegebied Migdal HaEmek in Galilea.

Volgens de politie is de jonge vrouw overleden aan steekwonden in het bovenlichaam. De politie acht een terroristische achtergrond voor de moord mogelijk. De binnenlandse inlichtingendienst Shin Bet is ingeschakeld bij het onderzoek. Volgens de huidige onderzoeken van de politie had Shelly D. geen banden met het criminele milieu.

De Joodse vrouw uit Afula was onderweg in het gebied, omdat ze een sollicitatiegesprek bij een bedrijf had, waar ze echter niet verscheen. Nadat ze zich urenlang niet bij haar ouders had gemeld, informeerden deze de politie. De bemanning van een patrouilleauto ontdekte kort daarna haar lichaam in een bosje bij een parkeerterrein, nabij een straat die het industriegebied verbindt met Nazareth en verscheidene nabijgelegen Arabische dorpen.

‘Voor iemand die de omgeving goed kent is het eenvoudig een dergelijke daad hier uit te voeren en te verdwijnen’, verklaarde de politiewoordvoerder. Het hoofd van de politie in het noordelijke district van Israël, Zohar Dvir, zei dat in alle richtingen wordt gezocht. De moord kan zowel een criminele als een terroristische achtergrond hebben. Een groot aantal politie-agenten is momenteel ingezet in de omgeving om naar sporen te zoeken.

Het lichaam van Shelly D. werd ontdekt in de buurt van de plaats waar in 2009 de taxichauffeur Yafim Weinstein werd vermoord. Toen werden de daders gevonden: zeven Israëlische Arabieren uit Nazareth, die contacten met het terreurnetwerk Al-Qaida hadden en ook verantwoordelijk waren voor meerdere terreuraanvallen.

NAI.