Christenen gewelddadig aangevallen nabij Bethlehem

Het feest van Sint-Joris, een vrij belangrijke feestdag voor Palestijnse christenen, eindigde kort geleden, maar het eindigde niet goed voor degenen die het vierden op het centrale punt van het feest, het klooster van Sint Joris in de buurt van Bethlehem.

Het Sint Jorisklooster bevindt zich in het dorp al- Khadar, dat is de naam voor Sint Joris in de Arabische cultuur. Elk jaar komen Palestijnse christenen, en zelfs enkele moslims, bij elkaar in het ​​klooster, maar ook op andere locaties in de regio, om het martelaarschap en de toewijding van Sint Joris aan zijn geloof te gedenken.

Tijdens het feest, dat dit jaar op 6 mei werd gehouden, werden de christenen in het Sint Jorisklooster lastig gevallen door islamitische provocateurs en vechtersbazen. De auteur Lela Gilbert schreef een eerste verslag voorCAMERA:

‘Enkele plaatselijke moslims probeerden of hun auto te dicht bij de kerk te parkeren en/of de kerk binnen te komen tijdens de dienst ter ere van Sint Joris. Wat de eerste aanleiding was, is niet duidelijk. Maar toen aan de indringers werd gevraagd te vertrekken, stak een van hen een christelijke man die buiten de kerk dienst deed als bewaker. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis. Een aantal van hen begon daarna stenen naar de kerk te gooien. Hierdoor raakten zeven of acht christenen gewond en werd wat schade aangericht, gebroken ruiten en zo. De politie kwam het eerste uur niet opdagen’.

Het gelukte een van de slachtoffers om een ​​deel van de aanval op zijn mobiele telefoon op te nemen en de beelden op YouTube te plaatsen, waar die sindsdien door meer dan 20.000 mensen zijn bekeken. En nog steeds is er nauwelijks aandacht in de media voor de aanval. Misschien heeft iedereen het te druk met woedende kritiek op Israël over een paar jongeren die graffiti spuiten.

In de video zie je hoe de christenen, waarbij huilende kinderen, in elkaar duiken van angst omdat ze worden belaagd door islamitische hooligans, terwijl de overheid weinig of niets doet om hen te stoppen.

Dit verslag komt uit hetzelfde Bethlehem, waarvan de organisatoren van de ‘Christ at the Checkpoint’-conferentie zeggen, dat christenen en moslims er in harmonie leven. Dit verslag komt uit hetzelfde ‘Palestina’ dat de internationale gemeenschap ‘gematigd’ noemt, ter rechtvaardiging voor de oprichting van nog een Arabische Staat. Dit gebeurt direct naast de deur, terwijl iedereen de realiteit negeert en Israël ervan beschuldigt minderheden te misbruiken en een ‘apartheidsstaat’ te zijn.

Rynan Jones.