Video: De feiten over Israëls ‘muur’ langs de Westbank

Het Israëlische veiligheidshek, dat delen van de zogeheten Westbank van het eigenlijke Israël scheidt, is een gemakkelijk doelwit voor anti-Israelische propagandisten. Vooral rondom Jeruzalem, bij voorbeeld aan de rand van Bethlehem, heeft het veiligheidshek de vorm van een monsterlijke betonnen muur.

Een bouwsel zoals dit wordt door mensen die Israël verdacht willen maken moeiteloos omgetoverd tot een symbool van discriminatie, van collectieve straffen en zelfs van apartheid. Maar is dat de waarheid over het veiligheidshek?

Procureur Calev Myers van hetJerusalem Institute of Justice, die veel heeft gedaan om de rechten van de Messias-belijdende Joden in Israël te beschermen, presenteert in deze video een aantal harde, eenvoudige feiten met betrekking tot ‘de muur’:

Israel Today staf.