Video: wat gelovige Joden overkomt op de Tempelberg

Wanneer een groep gemakkelijk herkenbare religieuze Joden zowaar toestemming krijgt om op te klimmen naar de Tempelberg in Jeruzalem, dan grenst de reactie van de islamitische gelovigen meestal aan openlijk geweld.

Aan Joden (en christenen) wordt vaak de toegang tot de Tempelberg ontzegd door de Israëlische politie, uit angst voor islamitische vijandigheden. En zelfs wanneer aan groepen toegang worden verleend, zijn de meesten zijn niet gemakkelijk als Joden te herkennen. (De meeste orthodoxe Joden geloven dat het verkeerd is om de Tempelberg te betreden, opdat zij niet per ongeluk het terrein van het ‘Heilige der Heiligen’ betreden, en zij bezoeken de Tempelberg niet).

Maar zo af en toe bezoekt een orthodox-Joodse groep de heiligste plaats van het Jodendom. En bij dit bezoek worden de Joden ‘gewoonweg schandalig’ behandeld door de aanhangers van de zogenaamde ‘religie van de vrede’.

In de volgende video zie je hoe een dergelijke groep wordt lastiggevallen en zelfs aangevallen door een grote moslimmenigte, terwijl Israëlische politieagenten wanhopig proberen de orde te handhaven. Bij de groep Joodse bezoekers zijn een aantal kinderen, die je op verschillende momenten in de video ziet huilen en zich angstig vastklampen aan hun ouders.

Een van de volwassenen in de groep probeert de kinderen te kalmeren met de woorden: ‘Wees niet bang! Wees niet bang! Dit is onze plek!’

Het incident werd gefilmd en op YouTube geplaatst door een zionistische beweging onder leiding van Linda Olmert, de schoonzuster van de onlangs veroordeelde oud-premier Ehud Olmert. Linda sprak onlangs Israel Today over de situatie voor de Joden op de Tempelberg. U vindt het interview, ‘Waar Joden niet mogen bidden’, in het meinummer van het Israel Today Magazine. Bent u al abonnee?

Israel Today staf.