Terrorist gedood bij schietpartij met grenspolitie

Een vermoedelijke Palestijnse terrorist is maandagavond laat doodgeschoten. Volgens berichten van het leger heeft hij Israëlisch veiligheidpersoneel aangevallen dat bij de Tapuachkruising is gestationeerd.

Een agent van de Israëlische grenspolitie werd beschoten en liep verwondingen aan een been op. Vervolgens hebben de soldaten bij het controlepunt het vuur beantwoord en de aanvaller gedood. Het leger stuurde meteen versterkingen naar het kruispunt.

De Israëlische stafchef Benny Gantz (links op de foto) bevond zich tijdens het voorval vlak in de buurt en rende er meteen heen. Gantz sprak met de soldaten en de mensen van de grenspolitie die het incident hebben meegemaakt.

Familie van de gedode Palestijn, een 30-jarige man uit Nabloes, beweerde dat de grenspolitie als eerste had geschoten. Zij zeiden dat de man een winkel in mobiele telefoons had en een nieuwe levering moest ophalen. Volgens zijn familie reisde hij expres per taxi om niet in een wegversperring vast te lopen. Zij verklaarden dat de politie zonder reden op hem had geschoten zodra hij uit de taxi was gestapt.

De bij het voorval gewonde politieagent kende de risico’s van de Tapuachkruising: Afgelopen november raakte hij daar verwikkeld in een schietpartij. Een gewapende Palestijn was op de dienstdoende agent af komen rennen. De veiligheidsmensen beantwoordden het vuur en schoten de terrorist dood.

Het incident van gisteren is reeds het tweede binnen een paar dagen bij de Tapuachkruising. Afgelopen vrijdag nog arresteerden grenssoldaten er een Palestijn die een bomgordel om zijn lichaam droeg. Er waren twaalf pijpbommen aan de gordel bevestigd. De man trok de aandacht van de grenspolitie doordat hij bij zomerse temperaturen een dikke jas droeg.

NAI.