Zelfmoordaanslag in Samaria verijdeld

Vrijdagochtend is op het laatste moment een zelfmoordaanslag verijdeld nabij de stad Ariel op de Westbank.

Een Palestijn, die met een bomgordel om zijn lichaam gebonden op weg was naar zijn dodelijke missie, werd door soldaten aangehouden op de kruising Tapu’ach, omdat hij achterdocht had gewekt door bij hoge zomerse temperatuur een dikke jas te dragen.

De man weigerde aanvankelijk zijn jas uit te trekken voor controle en ging op de grond liggen. Toen hij tenslotte zijn jas uittrok werd de bomgordel ontdekt en werd hij meteen overweldigd door de soldaten. De opgeroepen bommenexperts kon de bomgordel onschadelijk maken en zo een bloedbad voorkomen.

‘Het is duidelijk, dat de Palestijnen geen vrede willen’, gaf Gershon Messika, de voorzitter van de Regionale Raad van Samaria, als commentaar in de Israëlische media. ‘Het wordt tijd, dat de Israëlische regering erkent, dat Israël niet verantwoordelijk is voor het mislukken van het vredesproces. Iedereen die dat beweert, zou terecht gewezen moeten worden’.