Hamas waarschuwt voor aanval op de luchthaven

De strijders van Hamas hebben vandaag de internationale luchtvaartmaatschappijen gewaarschuwd, niet naar de luchthaven ben Gurion bij Tel Aviv te vliegen

Dit bord, מרחב מוגן  merchav moegan, beschermde ruimte, wijst de weg naar een schuilplaats op de luchthaven Ben-Gurion.Dit bord, מרחב מוגן merchav moegan, beschermde ruimte, wijst de weg naar een schuilplaats op de luchthaven Ben-Gurion.

‘Het vliegveld is een van onze doelen, want het is ook de thuisbasis van een luchtmachtbasis,’ zeiden de islamisten. In feite hebben ze vrijdag al meerdere raketten afgeschoten naar de enige internationale luchthaven van de Joodse Staat. Maar de raketten werden vernietigd door het raketschild Iron Dome of misten hun doel.

Het luchtverkeer op de luchthaven Ben Gurion werd tijdelijk stopgezet, en intussen functioneert dit weer normaal.

Hamas heeft bekend gemaakt, dat het vier langeafstandsraketten van het type M-75 op de luchthaven zou hebben afgeschoten. Maar een woordvoerder van de luchthaven verzekerde dat er geen gevaar is geweest voor vliegtuigen of passagiers.

In de stad Tel Aviv zijn restanten van een raket neergekomen. Hierdoor is een synagoge beschadigd, die momenteel is gesloten wegens restauratie.

NAI.