Buitenlandse pers onthult verdorvenheid Hamas

Terroristen vermomd als vrouwen, een schutter die zijn wapen onder een babydeken vlak tegen zijn borst verbergt alsof het een kind was, en een Hamaswoordvoerder die een interview geeft tegen een decor van vernietiging terwijl hij comfortabel in een ziekenhuis zit dat als hoofdkwartier is gevorderd.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de verdorvenheid van Hamas, zoals weergegeven door buitenlandse verslaggevers die hun best doen om vanuit het door terroristen bestuurde en door oorlog verscheurde Gaza verslag te doen.

Het Israëlische ministerie van buitenlandse zaken verzamelt deze en andere rapporten en verspreidt ze over alle Israëlische ambassades om aan te tonen dat Israël een wrede criminele organisatie bestrijdt die zowel burgers als journalisten als menselijke schilden gebruikt.

Hier volgen slechts enkele van deze rapporten.

  • „…terwijl journalisten zondagmiddag op de locatie in Shejaiya aankwamen, renden verschillende schutters haastig weg. Sommigen droegen hun wapens openlijk over hun schouder, maar twee van hen, vermomd als vrouwen, konden we zien wegwandelen met hun wapens gedeeltelijk verborgen onder hun rokken. Een ander had zijn wapen ingepakt in een deken en hield het tegen de borst alsof het een baby was.” (Patrick Martin, Globe and Mail, 20 juli)

  • „Binnen Shejaiya zagen we ook verschillende Hamas-schutters. Er kwam er één langs met een hoofddoek van een vrouw… de punt van een geweer stak onder de rok uit.” (Janis Mackey Frayer, Canadese journalist via Twitter, 20 juli)

  • „Bij het Shifa-ziekenhuis verzamelden zich menigten mensen die schoenen en eieren gooiden naar de minister van volksgezondheid van de Palestijnse Autoriteit, die de afbrokkelende ‘eenheidsregering’ in Ramallah op de Westoever vertegenwoordigt. De minister werd weggejaagd voordat hij bij het ziekenhuis kwam, dat in feite het hoofdkwartier was geworden van de Hamasleiders, die je in de hal en in de kantoren vindt.” (William Booth, The Washington Post, 15 juli)

  • „Tijdens de gevechtspauze zei een groep mannen bij een moskee in noord-Gaza dat ze teruggekomen waren om het groene glas op te ruimen van de ramen die bij het bombardement van de dag ervoor waren gesneuveld. Maar we konden zien dat ze kleine raketten de moskee binnendroegen.” (William Booth, The Washington Post, 17 juli)

  • „Je moet je bij die bombardementen afvragen hoe de patiënten in het Shifa-ziekenhuis zich voelen terwijl Hamas het gebruikt als veilige plaats om de nieuwsmedia te volgen.” (Nick Casey, correspondent Wall Street Journal via Twitter)

  • „Hamas klaagt dat Israël burgers afslacht, maar Hamas probeert intussen zelf misbruik te maken van zowel burgers als journalisten door te voorkomen dat zij vertrekken en te eisen dat ze terugkomen om als menselijke schilden te fungeren… Deze strategie van menselijke schilden raakt ook journalisten… tijdens de strijd stond Hamas een groep van twintig journalisten niet toe het gebied te verlaten.” (Japanse krant Mainichi Shimbun, 21 juli)

  • „De Israëlische kant van de grens met Gaza was vandaag korte tijd open, maar Hamas stond een groep van twintig journalisten niet toe Gaza te verlaten.” (Sophia Jones, Huffington Post via Twitter, 20 juli)

Yossi Aloni.