Dag 50: 50 gewonden door inslag in Ashkelon

• Vijftigste dag van operatie Sterke Rots,
• Raketten afgeschoten op Tel Aviv en Ashkelon,
• IAF viel 15 doelen in Gaza aan,
• Weer raket afgeschoten uit Libanon.

Na een relatief rustige nacht zijn dinsdag in de vroege ochtenduren weer meerdere raketten ingeslagen in centraal en zuidelijk Israël. Bij de aanval werd een huis in Ashkelonzwaar beschadigd en raakten tientallen mensen gewond, waaronder een aantal kinderen. De raket uit de Gazastrook kwam neer in de ouderlijke slaapkamer, die de ouders nét hadden verlaten om hun kinderen naar de schuilplaats te brengen. Zes mensen werden lichte gewond door rondvliegende glasscherven. Dertig personen moesten wegens shock worden opgenomen in het ziekenhuis.
Ook in de regio Tel Aviv klonk het luchtalarm.

De gewapende vleugel van Hamas heeft officieel de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag: ‘We vuurden R160 raketten op Haifa en M75 raketten op Tel Aviv. Dat was onze reactie op de aanval op het gebouw met meerdere verdiepingen in Gaza,’ zei een woordvoerder van de radicale islamitische groep.

Een woordvoerder van het Israëlische leger heeft intussen weer meegedeeld, dat vijftien terroristische doelen in de Gazastrook zijn aangevallen.

Maandagavond laat zijn weer een of meer raketten vanuit Libanonafgeschoten op het noorden van Israël; het tweede incident daar binnen enkele dagen. Het Israëlische leger heeft met artillerie teruggeschoten naar het gebied, waaruit de aanval werd uitgevoerd.

Sinds de laatste wapenstilstand afgelopen dinsdag werd gebroken door Hamas, zijn vanuit de Gazastrook meer dan 800 raketten afgevuurd op Israël.

NAI.