Doden Al Shifa ziekenhuis niet door beschieting Israël

Bij een beschieting van het Shifa ziekenhuis en het naastgelegen speelterrein in de Gazastrook zijn volgens Palestijnse bronnen maandag tien Palestijnen gedood. Maar in dit geval heeft Israël alle beschuldigingen afgewezen en verklaard, dat het om een langeafstandsraket uit de Gazastrook ging, die op Israël was gericht maar neerkwam op het ziekenhuis.

De Israëlische legerwoordvoerder heeft hiervoor diverse bewijzen gepresenteerd, zoals de ballistische vluchtlijn en de inslag in het ziekenhuis. Op de luchtfoto werden de inslagen getoond, die onmogelijk onder die hoek vanuit Israël kunnen zijn afgeschoten.

De Italiaanse journalist Gabriele Barbati, die ter plaatse was, bevestigde de uitspraak van Israël, dat dit een missende raket van de terroristen was. Toen hij dinsdag buiten de Gazastrook was en niet langer onder controle van Hamas, stuurde hij meteen een Twitter-bericht: ‘De falende raket doodde vandaag de kinderen in Shati. Getuigen hebben gezien dat militanten zich naar de plek haastten en het puin opruimden om elk bewijs te verdoezelen.’ Later bevestigde Barbati ook, dat de Israëlische legerwoordvoerder de waarheid had gesproken over het bombardement op het Shifa ziekenhuis.

Bovendien schreven de Israëlische media dinsdag over verborgen bunkers onder het ziekenhuis, dat dertig jaar geleden is gebouwd door Israëlische architecten. Uit Palestijnse bronnen blijkt, dat de hele Hamasleiding zich tegenwoordig onder de patiënten van het Shifa ziekenhuis verbergt.

Aviel Schneider.