Hamas schoot ook raketten af vanaf kerk in Gaza

Israël heeft geprobeerd, overtuigend aan te tonen dat Hamas de afgelopen maand een groot deel van zijn 3500 raketten op de Joodse Staat afschoot vanuit of van dichtbij moskeeën, scholen, ziekenhuizen e.d. Dat lijstje mag worden aangevuld met kerken.

Aartsbisschop Alexios en anderen aan de maaltijd op de binnenplaats van de kerk van Sint Porphyrius in Gaza-stad.Aartsbisschop Alexios en anderen aan de maaltijd op de binnenplaats van de kerk van Sint Porphyrius in Gaza-stad.

Aartsbisschop Alexios, de oudste christelijke leider in de Gazastrook, maakte in een interview met CBN news bekend, dat Hamas militanten raketten op Israël hadden afgevuurd vanuit het terrein van zijn kerk, zelfs terwijl de gebouwen werden gebruikt als schuilplaats voor burgers.

De kleine christelijke gemeenschap van Gaza van 1500 personen had geen andere keus dan mee te doen. ‘De islam bepaalt hier de wet, en wat Hamas ook zegt moeten we doen, of de gevolgen tegemoet zien,’ zei Alexios.

Een andere christelijke leider, de baptistenpredikant Steven Khoury uit Bethlehem, zegt dat hij op korte termijn geen eind ziet komen aan de gewelddadige haat tegen Israël bij de islam, en zijn cynische misbruik van christelijke en islamitische burgers bij zijn streven, de Joodse Staat te vernietigen.

‘De werkelijkheid is, dat deze [oorlog] zal doorgaan tot Jezus’ wederkomst,’ zei Khoury vorige maand tijdens een discussie opGod TV. ‘Het Joodse volk heeft een grote verantwoordelijkheid, maar dat brengt een groot offer mee. Ik dank dat wat er nu in Israël gebeurt, altijd zal gebeuren. De realiteit, dat het Joodse volk een veracht volk is, zal altijd zo zijn, omdat ze zijn uitgekozen.

Maar het zijn niet alleen de Joden die de prijs betalen. ‘Ik kan worden gedood omdat ik hier [naast een Jood] zit en om wat ik zeg,’ zei Khoury. Hij vertelde dat zijn gemeente en vele andere christenen in Jeruzalem en Bethlehem met vervolging te maken hebben, ‘of vanwege onze liefde voor Israël of vanwege onze evangelisatie. [In de ogen van moslims] ben je slechts OK zo lang je niet over je geloof praat.’

Israel Today staf.