Hoe de media schuldig zijn aan dodental in Gaza

Een bekroonde internationale journalist heeft een belangwekkend artikel geschreven in The Times of Israel, over de schuld die de media hebben aan het hoge dodental in Gaza.

Simcha Jacobovici legt uit, dat de media niets liever hebben dan aangrijpende beelden, die snel en dramatisch een verhaal voor hen kunnen vertellen. De Palestijnen (met name Hamas) zijn er meesters in geworden op dit verlangen in te spelen.

Een hoogtepunt van zijn artikel is deze zin:
‘… De Westerse media hebben Hamas geleerd, dat het er niet toe doet hoe verschrikkelijk slecht je bent. Het doet er niet toe, dat je tweeduizend raketten afschiet op burgerdoelen, waaronder een vliegveld. Het doet er niet toe, dat je jouw eigen kinderen als menselijk schild gebruikt.
Je krijgt alle media-aandacht die je wilt wanneer CNN, BBC en anderen aangrijpende beelden hebben om hun camera’s op te richten. Onze methode van nieuwsgaring heeft Hamas geleerd om hun kinderen voor deze aangrijpende beelden te gebruiken, en hen te offeren op het altaar van de jihad. Door verkeerde verslaggeving hebben onze media de slechteriken aangemoedigd hun eigen kinderen te doden, en Israël een oorlog ingesleept die het niet wil.’

Dat klinkt als het soort kinderoffers, die eens veel voorkwamen in dit gebied, en die Israël moest uitroeien:
Zij brachten hun zonen en dochters ten offer aan de demonen, en vergoten het bloed van onschuldigen, het bloed van hun zonen en dochters, geofferd aan de beelden van Kanaän. Een stroom van bloed ontheiligde het land. (Psalm 106:37-38 NBV)
Nee, de HEER, uw God, verbiedt u dat. Want zij hebben voor hun goden alles gedaan wat de HEER verafschuwt; ze hebben zelfs hun zonen en dochters als offer voor hen verbrand. (Deuteronomium 12:31)

Israel Today staf.