Israëls vredespartner: Meer Joden gedood dan Hamas

Onder sommige Palestijnen is de waardering voor Hamas gestegen nadat het Israël een oorlog van een maand had ingesleept, waarbij 3500 raketten op dichtbevolkte stedelijke gebieden van Israël regenden.

De Fatach-leidingDe Fatach-leiding

Na een aantal jaren van succesvolle, bloederige zelfmoordaanslagen oogstte de Hamas-factie genoeg populariteit om de meerderheid in het parlement te krijgen bij de Palestijnse parlementsverkiezingen van 2006.

De (in de Westbank) regerende Fatach-factie van Palestijnse Autoriteit-leider Machmoud Abbas is niet van plan om dat weer te laten gebeuren, en probeert iedereen er aan te herinneren, dat Fatach veel meer Israëlische Joden heeft gedood dan Hamas.

In een post op zijn officiële Facebook-pagina pochte Fatach (fictief) dat het ‘11.000 Israëli’s heeft gedood’, en daarbij ‘170.000 shahids (martelaren) heeft opgeofferd’.

Fatach wees er ook op, dat het de eerste was die een intifada (terroristische opstand) tegen Israël begon, lang geleden, in 1988, en dat het de eerste was die een schot loste tijdens de Tweede Intifada, die in 2000 begon.

En dat zijn nou de mensen die de westerse wereld (en sommige Israëlische politici) ‘gematigd’ noemen en echte vredespartners. Dit zijn nou de mensen waarmee Israël in de toekomst zou moeten onderhandelen.

Israel Today staf, met dank aan Palestina Media Watch voor de vertaling van de Fatach Facebook pagina.