Na de oorlog aandacht voor tolerantie voor Arabieren

Nu er (hopelijk) een eind komt aan twee maanden van ontvoeringen, geweld op straat en regelrechte oorlogsvoering, liet Israël maandag zien dat het anders is dan zijn vijanden.

Minister van Onderwijs Shai Piron maakt in de Knesset bekend, dat het komende schooljaar zal beginnen met een campagne van een week ter bestrijding van racisme en om aan te moedigen tot meer tolerantie voor de Arabische en islamitische tegenstanders van het land.

Het ontvoeren en vermoorden van drie Joodse tieners door Palestijnse terroristen, eerder deze zomer, veroorzaakte een golf van anti-Arabische sentimenten in veel sectoren van de Israëlische samenleving. De daaropvolgende oorlog in Gaza, waarbij Hamas 3.500 raketten op Israël afvuurde, heeft voor nog meer spanningen gezorgd.

In tegenstelling daarmee heeft het voortdurende Arabische geweld op straat, vooral in Jeruzalem, dat begon na het uit wraak vermoorden van een Palestijnse jongen, nauwelijks de aandacht gekregen van de lokale Arabische leiders.