Palestijnse moslims plunderen Tempelberg

De melding over een zeer ernstig incident van afgelopen vrijdag raakte bedolven onder de enorme verslaggeving van de oorlog in Gaza: Het Israëlische politiebureau boven op de Tempelberg in Jeruzalem werd geplunderd.

FOTO: Een Palestijnse relschopper poseert bij het dragen van een geplunderde Israëlische politiehelm.FOTO: Een Palestijnse relschopper poseert bij het dragen van een geplunderde Israëlische politiehelm.

Na een bijzonder turbulente gebedsdienst begonnen islamitische bendes te rellen en vielen het kleine Israëlische politiebureau aan die bedoeld is om orde op de Tempelberg te handhaven, gewoonlijk door toe te geven aan de islamitische eisen om gebeden van Joden en christenen op de heilige plaats te voorkomen.

De kleine politiemacht zou naar verluidt gevlucht zijn voor de aanvallers, die vervolgens het politiebureau hebben geplunderd en verbrand. Om hun verovering te voltooien plantte de bende een Palestijnse vlag bovenop het politiebureau.

Rellen door Arabieren in Jeruzalem en omstreken zijn de afgelopen weken, na de moord op een lokale Palestijnse tiener, sterk geëscaleerd. Het feit dat deze moord een wraak was voor de eerdere executie van drie Joodse tieners, lijkt niet uit te maken. Lokale moslims zijn uit op bloed, en laten in hun kielzog grote materiële schade achter.

Israel Today Staf.