Syrische rebellen veroveren grenspost op Golan

Een met Al Qaida verbonden Syrische rebellengroep heeft woensdag de grensovergang Quneitra tussen Israël en Syrië veroverd.

De Israëlische autoriteiten hadden eerder op de dag boeren en andere burgers op het noordoostelijke deel van de Golanhoogten opdracht gegeven om te vertrekken, omdat in de buurt van het grensgebied Syrische regeringstroepen het Al-Nusra Front bestreden.

Tijdens de gevechten kwamen een aantal mortiergranaten neer in Israël, en onberekenbaar geweervuur ​​vanuit Syrië verwondde een Israëlische legerofficier. De IDF reageerde met gerichte artilleriebeschietingen.

Het Al-Nusra Front heeft herhaaldelijk zijn trouw betuigd aan Al Qaida. Op een gegeven moment werkte Al-Nusra samen met de Islamitische Staat (voorheen ISIS), maar de twee groepen gingen later elkaar bestrijden, toen de leider van de Islamitische Staat, Abu Bakr al-Baghdadi, probeerde tot een fusie te dwingen.

Israel Today staf.