Terroristen beschieten hulptransport naar Gaza

De grensovergang Kerem Shalom tussen Israël en de Gazastrook werd weer eens gesloten, nadat er zondag met mortiergranaten op werd geschoten. Enkele daarvan kwamen zelfs vlakbij vrachtwagens terecht die beladen waren met brandbare stoffen.

Ambtenaren van de grensbewaking zijn er zeker van dat het om een gerichte aanval op de grensovergang ging, en niet om een vergissing. Beelden van de veiligheidscamera’s tonen verschillende inslagen op het terrein. Desondanks reed een aantal wagens verder naar Gaza, en circa 30 ervan konden goederen voor humanitaire hulp op hun bestemming afleveren.

Toen een paar uur later een tweede mortiersalvo op de grensovergang insloeg, werd deze gesloten, om de veiligheid van de medewerkers niet in gevaar te brengen. Hij zal tot nader order gesloten blijven.

In een persverklaring werd gesteld dat de overgang Kerem Shalom sinds het begin van de militaire operatie open was, om humanitaire hulpgoederen aan de burgerbevolking in de Gazastrook te kunnen brengen.

De ‘regering’ van de Gazastrook is blijkbaar niet geïnteresseerd in hulp aan de burgerbevolking, maar dat maakt zij al sinds het begin van dit conflict duidelijk. De vraag blijft waarom Israël meer voor de Palestijnen in Gaza zorgt dan hun eigen regering, en of het niet tijd wordt de fluwelen handschoenen uit te trekken.

NAI.