Uittreder Hamas: Gaza-kinderen gijzelaars van terreur

In een scherp interview met CNN vertelde Mosab Hassan Yousef, zoon van een van de oprichters van Hamas, dat de terreurorganisatie niet alleen de oorzaak is voor de huidige oorlog, maar dat het ook de bevolking van Gaza, en in het bijzonder haar kinderen, gegijzeld houdt door een gewelddadige islamitische ideologie.

Yousef, die jaren geleden tot het christendom bekeerde, nadat hij Hamas verraadde en hulp bood bij de beveiliging van Israël, werd gevraagd waarom hij besloot om een organisatie, waarbij hij werd klaargestoomd voor een leiderspositie, zou verlaten.

Voor Yousef, en elk ander fatsoenlijk mens, is de keuze eenvoudig. “Hamas bekommert zich niet om de levens van de Palestijnen, of de levens van Israëliërs of Amerikanen. Ze geven niet om hun eigen leven. Zij beschouwen het sterven omwille van hun ideologie als een manier van aanbidding. Hoe kun je verder leven in zo’n samenleving? ‘

Maar toch, het is niet altijd een eenvoudige beslissing. Yousef herinnerde dat, om Hamas te verlaten, hij alles moest verliezen. En velen zagen nooit de waarheid, geïndoctrineerd als ze waren vanaf een zeer jonge leeftijd.

“In de moskeeën vertelde Hamas ons dat zonder het vergieten van onschuldig bloed omwille van hun ideologie, we niet in staat zouden zijn om een islamitische staat op te bouwen. Zo bereidden ze ons vanaf een jonge leeftijd als vijf jaar voor”, zei hij. “En vandaag, wanneer ik kijk naar de kinderen van Gaza, weet ik waarmee ze zijn opgevoed, en ik weet dat ze geen keus hebben.”

Op de vraag of Israël of wie dan ook kan samenleven met een dergelijke groep, herinnerde Yousef zijn interviewer dat “Hamas geen co-existentie wil … Hamas wil enkel verovering”

Een verovering van Hamas zou ook niet eindigen met Israël. Net als de Islamitische Staat (voorheen ISIS) in Irak, streeft Hamas naar totale overheersing. “De vernietiging van de staat Israël is niet de eindbestemming van Hamas”, lichtte Yousef toe. “Hamas’ eindbestemming is het bouwen van de Islamitische Kalifaat, wat betekent dat er op de puinhopen van elke andere beschaving een islamitische staat moet komen. Dat zijn hun ultieme doelen.”

In het licht van al deze openbaringen, vertelde Yousef later de IsraëlischeChannel 2 News dat “wat Israël doet om Hamas te stoppen [in Gaza], dat doet het namens elke vrij persoon in de wereld.”

Dit soort publieke woorden van iemand die Hamas beter kent dan vele anderen, werpt vragen op bij de agenda van de regering-Obama, die lijkt te proberen Hamas te redden van zijn vernietiging door Israëls handen. De Amerikanen deden hetzelfde bij de Moslim Broederschap, en kregen als gevolg de woede van bijna alle Egyptenaren over zich.

Israel Today Staf.