Video van de dag: Raket gelanceerd vanuit woonwijk

De Franse nieuwszender France 24 heeft nieuw bewijs getoond, waaruit blijkt dat Hamas in de Gazastrook raketten afvuurt vanuit dicht bevolkte woonwijken.


Verslaggever Gallagher Fenwick was er ooggetuige van, toen een raket werd afgeschoten op slechts 15 meter van een hotel, waarin de meeste internationale journalisten in de Gazastrook waren ondergebracht. De verslaggever legt de kijkers uit, dat de lanceerinstallatie op een terrein staat, dat kinderen als speeltuin gebruiken. 

Opmerkelijk is, dat direct achter de lanceerinstallatie de vlag van de Verenigde Naties op een gebouw wappert. Israël heeft er al meermalen over geklaagd, dat de Hamas-strijders gebouwen van de Verenigde Naties misbruiken als wapenopslagplaats of lanceerinrichting. Dat is nu dus bevestigd door dit onafhankelijke bericht van de Franse TV.