Video: waarom Hamas menselijke schilden gebruikt

Hamas is geen regulier leger. De islamisten zijn een terreurorganisatie, die zich niets aantrekt van de regels van de regels van oorlogsvoering en het internationaal recht.

De video van vandaag, geproduceerd door het Israëlische leger, laat zien waarom dat zo is. Hamas geprofiteerd van de oorlogsslachtoffers, zowel aan de Israëlische als aan de Palestijnse kant. Hoe meer mensen sterven, hoe beter het is voor de radicale islamisten.

Onlangs vond het Israëlische leger in de Gazastrook een handboek van Hamas over ‘stedelijke oorlogsvoering’, dat behoorde aan de Shuja’iya Brigade van Hamas’ militaire vleugel, de Al-Qassam Brigades. Het handboek legt uit, hoe de burgerbevolking kan worden gebruikt tegen de Israëlische strijdkrachten, en geeft ook aan dat Hamas weet dat een regel van de IDF is, om burgers zo weinig mogelijk te schaden.