Weer raketten in VN-school; UNRWA bang voor Hamas

Voor de derde keer is bekend geworden, dat raketten waren verborgen in een school van de VN vluchtelingenorganisatie UNRWA, meldde een VN-woordvoerder dinsdagavond.

De VN benadrukte dat ‘daarmee weer het doel van een van onze faciliteiten is misbruikt’. De woordvoerder waakte ervoor, de Hamas=strijders te beschuldigen. Daarbij moet worden vermeld, dat de UNRWA-medewerkers bijna allemaal zelf Palestijnen zijn en bang zijn voor de radicale Hamasleiding.

De VN-medewerkers hebben weliswaar beloofd dat ze dit geval zullen onderzoeken, zoals ze in de eerste gevallen ook hebben gedaan. Maar tot nu toe heeft UNRWA nog geen klacht ingediend bij Hamas of Islamitische Jihad.

Na de eerste vondst beloofde UNRWA om de in de school gevonden raketten aan de veiligheidsautoriteiten te overhandigen, maar in feite werden de 20 raketten doorgegeven aan Hamas, waarover Israël heeft geklaagd bij de VN. Wie de gang van zaken in de Gazastrook kent, weet dat niets anders te verwachten is dan dat deze gevonden raketten ook aan Palestijnse terroristen worden teruggegeven.

De tussen de burgerbevolking verborgen raketten zijn gevaarlijk voor de Palestijnse bevolking. In de Gazastrook zoeken en vernietigen Israëlische veiligheidstroepen naar raketopslagplaatsen en lanceerinrichtingen. Dat brengt die Palestijnen in gevaar, die geen gehoor geven aan de oproepen van Israël om bepaalde huizen te verlaten.

Aviel Schneider