Fatach’s Martelaren Brigades maken weer nieuwe raketten

De Fatach-Palestijnen, die de ‘vredespartners’ van de Israëli’s zouden zijn, produceren al nieuwe raketten voor de strijd tegen de ‘zionistische vijand’.

De militaire vleugel van Fatach, de Al-Aqsa Martelaren Brigades, had vorige week een Russische tv-journalist uitgenodigd om een productie-installatie voor raketten te bezoeken en de huidige productie te filmen.

Een Palestijnse journalist vertelde de Russische tv-zender: ‘Toen er een eind kwam aan de oorlog (in Gaza in 2014), begon de militaire vleugel van de Palestijnen onmiddellijk met het aanvullen van zijn lege magazijn’. De video-opnamen laten Fatach-leden zien die nieuwe raketten en brandstof produceren. Een gemaskerde strijder legt de kijkers uit: ‘Na de wapenstilstand bereiden we ons nu voor op de komende veldslagen en gevechten. Daar hoort de ontwikkeling en productie van nieuwe raketten bij’.

Vanwege de blokkade van Gaza, die de smokkel van wapens verhindert, moeten de Palestijnse facties in Gaza nu hun eigen raketten produceren. Het is niet verwonderlijk dat Fatach zijn wapenarsenaal weer wil vullen: Onlangs heeft de Israëlische organisatie Palestinian Media Watchgemeld, dat de Palestijnse Autoriteit en Fatachleider Machmoud Abbas hadden aangegeven, dat Fatach nauw betrokken was bij de oorlog in Gaza . Er zijn 17 keer meer Fatach-leden om het leven gekomen dan Hamas- terroristen.

Fatach plaatste op zijn Facebook-pagina ook zelf een video over het vervaardigen van raketten. De Martelaren Brigades hadden hun raket reserves in de Gaza-oorlog uitgeput, omdat ze daarmee Hamas steunden bij het beschieten van Israëlische steden en dorpen.

In dit verslag op Facebook benadrukt een strijder van de Al-Aqsa Martelaren Brigades: ‘Tijdens de laatste oorlog vuurden we raketten af op de zionistische vijand. We hebben de vijand te verstaan gegeven, dat wij nog veel mee raketten bezitten. Bovendien hebben we met succes raketten ontwikkeld, zoals de K-132 raket, die hier naast mij staat’.

NAI, Palestinian Midia Watch.