Bedreigde christenen: Joden helpen, waar is de kerk?

In een vurig pleidooi heeft Canon Andrew White, de ‘Vicaris van Baghdad’, er maandag op gewezen dat israël en de Joden openlijk opkomen voor de bedreigde christenen in het Midden-Oosten, terwijl een groot deel van de wereldwijde Kerk opvallend stil blijft.

Hij sprak tijdens een persconferentie van de Loofhuttenfeest-viering, georganiseerd door de Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem (ICAJ), wees naar collega-panellid Ron Lauder, de voorzitter van het Joods Wereldcongres, en vroeg zich af: ‘Hier zien wij Joden die achter ons staan, maar waar is de kerk?’

White, die ooggetuige is geweest van gruwelijke wreedheden tijdens de opmars van ISIS in Irak, merkte op, dat sommige christenen steun hadden uitgesproken voor hun vervolgde broeders en zusters, maar dat dit veel te vaak was in de vorm van brieven van medeleven en bemoediging.

‘Met alle respect, brieven kunnen mijn volk niet voeden,’ zei White, die uitlegde dat duizenden en duizenden christenen zijn gedwongen te vluchten vanwege de islamistische horde, en zij leven nu zoals in een vluchtelingenkamp met weinig of geen voedsel.

Israel Today staf.